Statistik Malmö Ff Mot Hammarby

Skriven av: Jessica Larsson

I denna artikel utforskar vi statistiken mellan Malmö FF och Hammarby IF, och svarar på frågan om deras historiska möten samt analyserar lagens prestationer. Statistik Malmö FF mot Hammarby visar tydligt hur dessa två klubbar har presterat mot varandra genom åren. Både lag har en stark historia i svensk fotboll, och deras matcher är alltid en höjdpunkt för supportrar och spelare.

Historisk statistik

När vi ser på resultaten från de senaste 20 matcherna mellan Hammarby och Malmö FF, framträder en tydlig bild. Malmö FF har vunnit 12 av dessa matcher, vilket ger dem en segerprocent på 60%. Hammarby har endast lyckats vinna 3 gånger, medan 5 matcher har slutat oavgjort. Denna statistik indikerar att Malmö FF har haft en dominerande roll i dessa möten.

  • Hammarby segrar: 3
  • Oavgjorda: 5
  • Malmö FF segrar: 12

Det är också värt att notera att dessa matcher ofta har varit intensiva och känslomässiga, vilket gör att resultaten kan påverkas av många faktorer, inklusive form, skador och spelarnas motivation.

Mål och prestationer

Statistiken visar att det har gjorts i genomsnitt 2.89 mål per match mellan dessa två lag. Detta ligger nära ligans genomsnitt på 2.91 mål per match. Hammarby har en något bättre statistik när det kommer till att göra mål, med ett snitt på 2 mål per match på hemmaplan. Malmö FF, å sin sida, har ett snitt på 1.85 mål per match på bortaplan.

  • Genomsnittliga mål per match: 2.89
  • Hammarby mål per match (hemma): 2.00
  • Malmö FF mål per match (borta): 1.85

Hammarby har också en högre andel matcher där de gör mål, med 85% av deras matcher där de har gjort minst ett mål. Malmö FF har en liknande siffra på 81%. Detta visar att båda lagen har en stark offensiv, men Hammarby har visat sig vara mer konsekvent på hemmaplan.

Försvar och insläppta mål

När det kommer till defensiv statistik har Hammarby släppt in i genomsnitt 0.77 mål per match, vilket är betydligt bättre än Malmö FF:s 1.15 mål per match på bortaplan. Hammarby har därmed etablerat sig som ett av de starkare defensiva lagen i Allsvenskan, vilket kan vara en avgörande faktor i deras framtida matcher.

  • Hammarby insläppta mål per match (hemma): 0.77
  • Malmö FF insläppta mål per match (borta): 1.15

Denna statistik visar att Hammarby har en solid defensiv struktur, vilket gör dem till en svår motståndare, särskilt på hemmaplan. Malmö FF behöver förbättra sin defensiv om de ska fortsätta att dominera i kommande matcher.

Senaste matcher

De senaste resultaten mellan Hammarby och Malmö FF ger en tydlig bild av lagens nuvarande form. Här är några av de senaste matcherna:

  • 7/4/2024: Malmö FF 2 – 0 Hammarby
  • 17/9/2023: Hammarby 1 – 3 Malmö FF
  • 30/4/2023: Malmö FF 4 – 2 Hammarby
  • 21/10/2022: Malmö FF 0 – 0 Hammarby

Det är tydligt att Malmö FF har haft överhanden i de senaste mötena, vilket förstärker deras status som ett av de ledande lagen i ligan. Hammarby behöver hitta sätt att bryta denna trend för att kunna utmana Malmö FF i framtiden.

Lagens nuvarande form

Hammarby IF ligger för närvarande på andra plats i Allsvenskan och har en segerprocent på 54% hemma. Laget har en stark offensiv och en solid defensiv, vilket gör dem till en farlig motståndare. Deras förmåga att skapa målchanser är imponerande, och de har visat att de kan konkurrera med de bästa lagen i ligan.

Malmö FF, å sin sida, leder ligan med en segerprocent på 65% på bortaplan. Deras förmåga att göra mål och hålla nollan är också imponerande, med en genomsnittlig målskillnad på +12. Detta visar att Malmö FF är ett lag att räkna med, och de har visat en hög nivå av konsistens i sina prestationer.

Toppmålgörare

Bland Hammarbys toppmålgörare återfinns Bazoumana Touré, Jusef Erabi och Nahir Besara, som alla har gjort 7 mål var. Dessa spelare har varit avgörande för lagets offensiv och deras förmåga att göra mål kommer att vara avgörande i kommande matcher.

För Malmö FF är Isaac Kiese Thelin den ledande målskytten med 15 mål, följt av Erik Botheim med 12 mål. Dessa spelare har visat sig vara nyckelspelare för laget och deras prestationer kommer att påverka lagets framgångar under säsongen.

Statistik Malmö FF mot Hammarby i framtiden

När vi blickar framåt kan vi förvänta oss att kommande matcher mellan Malmö FF och Hammarby kommer att vara intensiva och välspelade. Historisk statistik ger en indikation på vad vi kan förvänta oss, men fotboll är oförutsägbart. Båda lagen kommer att behöva anpassa sig till varandras styrkor och svagheter för att kunna vinna.

Malmö FF:s dominans i tidigare möten kan ge dem en psykologisk fördel, men Hammarby har visat att de kan utmana de bästa lagen. Med en stark offensiv och en solid defensiv kan de mycket väl överraska Malmö FF i framtida matcher.

Det blir också intressant att se hur lagens toppmålgörare presterar. Om Hammarby kan få sina spelare att hitta nätet oftare kan de mycket väl vända på trenden. Malmö FF:s defensiv kommer att sättas på prov, och det kan bli avgörande för matchernas utfall.

I takt med att säsongen fortskrider kommer både lagens form och skador att spela en stor roll i deras prestationer. Statistik Malmö FF mot Hammarby kommer att fortsätta att utvecklas, och vi ser fram emot att se hur dessa två lag kommer att prestera mot varandra i framtiden.

Genom att analysera tidigare resultat och nuvarande form kan vi få en bättre förståelse för vad som ligger framför oss. Rivaliteten mellan dessa två klubbar kommer alltid att vara stark, och vi kan förvänta oss att deras matcher kommer att vara laddade med känslor och intensitet.