Statistik Tysklands Herrlandslag I Fotboll Mot Skottlands Herrlandslag I Fotboll

Skriven av: Jessica Larsson

I denna artikel kommer vi att utforska statistiken för Tysklands herrlandslag i fotboll mot Skottlands herrlandslag, med fokus på deras senaste möte och historiska prestationer. Tyskland har en stark fördel i dessa matcher, vilket bekräftas av deras senaste seger med 5-1 i Euro 2024. Denna match markerade en betydande prestation för det tyska laget och satte dem i en bra position för turneringen.

Historisk översikt av matcherna

Historiskt sett har Tyskland och Skottland mötts ett antal gånger, med Tyskland som den dominerande parten. Deras första möte ägde rum 1930, och sedan dess har de spelat mot varandra i olika internationella turneringar och vänskapsmatcher. Statistik visar att Tyskland har vunnit majoriteten av dessa matcher, vilket ger dem en stark position i deras inbördes möten.

En av de mest minnesvärda matcherna inträffade under VM 1990, där Tyskland besegrade Skottland med 2-1. Den matchen var betydelsefull för båda lagen, då den satte tonen för deras framtida prestationer i internationella sammanhang. Under åren har Tyskland fortsatt att vara en av de mest framgångsrika nationerna inom fotboll, medan Skottland har kämpat för att återfå sin forna glans.

Under de senaste decennierna har Tyskland ofta varit favoriter i dessa möten. Enligt statistik har Tyskland vunnit över 70% av sina matcher mot Skottland, vilket visar på deras överlägsenhet. Skottland har å sin sida haft några få framgångar, men dessa har varit sällsynta.

Senaste matchens analys

Den senaste matchen mellan Tyskland och Skottland ägde rum den 14 juni 2024, och den var en del av Euro 2024-turneringen. Matchen slutade med en övertygande seger för Tyskland, 5-1. Tyskarna inledde matchen starkt och tog ledningen tidigt. Florian Wirtz blev den yngsta målskytten i Tysklands EM-historia när han öppnade målskyttet i den tionde minuten.

Bara nio minuter senare utökade Jamal Musiala ledningen, följt av en straff av Kai Havertz strax före halvtid. Skottland drabbades av en stor motgång när Ryan Porteous blev utvisad för en farlig tackling mot Tysklands kapten, Ilkay Gündogan. Detta ledde till straffen och satte ytterligare press på det skotska laget.

Trots att Skottland kämpade efter utvisningen lyckades de inte skapa några målchanser under matchens gång. Tyskland fortsatte att dominera och gjorde ytterligare mål genom Niclas Füllkrug och Emre Can i andra halvlek. Skottland fick en tröstmål när Antonio Rüdiger råkade styra in bollen i eget mål, men det påverkade inte resultatet.

Matchens Huvudpunkter

  • Resultat: Tyskland 5, Skottland 1
  • Målskyttar för Tyskland:
  • Florian Wirtz (10′)
  • Jamal Musiala (19′)
  • Kai Havertz (straff, 45’+1)
  • Niclas Füllkrug (68′)
  • Emre Can (90’+3)
  • Målskytt för Skottland: Antonio Rüdiger (egen mål, 87′)

Tränarens och spelarnas utsagor efter matchen var intressanta. Tysklands kapten, Ilkay Gündogan, uttryckte sin tillfredsställelse med lagets prestation och betonade vikten av att spela med intensitet. Skottlands kapten, Andy Robertson, erkände att laget inte presterade som de skulle i första halvlek, men berömde lagets insats i andra halvlek trots den svåra situationen.

Statistik och prestationer

I den senaste matchen var statistiken överväldigande till Tysklands fördel. Tyskland hade en överlägsen bollinnehav och skapade många målchanser. Skottland hade inte en enda skott på mål under hela matchen, vilket tydligt visar på skillnaden i kvalitet mellan lagen.

  • Bollinnehav: Tyskland 70% – Skottland 30%
  • Skott på mål: Tyskland 15 – Skottland 0
  • Hörnor: Tyskland 8 – Skottland 2

Denna statistik visar tydligt hur Tyskland kontrollerade matchen från början till slut. Tysklands försvar var stabilt, och deras anfallsspel var effektivt och varierat. Skottland, å sin sida, kämpade för att skapa några farliga lägen och hade svårt att bryta igenom det tyska försvaret.

Laguppställningar och strategier

Under matchen valde båda lagen att spela med sina starkaste uppställningar. Tyskland ställde upp med en 4-3-3-formation, vilket gav dem möjlighet att dominera mittfältet och skapa tryck på Skottlands försvar.

Tysklands laguppställning:

  • Målvakt: Manuel Neuer
  • Försvarare: Antonio Rüdiger, Joshua Kimmich, Niklas Sule
  • Mittfältare: Ilkay Gündogan, Toni Kroos, Florian Wirtz, Jamal Musiala
  • Anfallare: Kai Havertz, Niclas Füllkrug, Leroy Sané

Skottland å sin sida använde en 4-2-3-1-formation, men denna strategi visade sig vara ineffektiv mot det tyska laget.

Skottlands laguppställning:

  • Målvakt: Craig Gordon
  • Försvarare: Ryan Porteous, Kieran Tierney, Grant Hanley
  • Mittfältare: Scott McTominay, John McGinn, Billy Gilmour
  • Anfallare: Andy Robertson, Che Adams, Lyndon Dykes

Tysklands strategi var tydligt inriktad på att pressa högt och utnyttja sina snabba spelare på kanterna. Skottland, å sin sida, försökte spela defensivt men hade svårt att hålla emot det tyska anfallsspelet.

Framtiden för Tysklands och Skottlands herrlandslag

Tyskland ser nu fram emot sina kommande matcher i Euro 2024, där de kommer att möta Ungern och Schweiz. Laget har visat att de har potential att gå långt i turneringen och strävar efter sitt fjärde EM-guld. Med den senaste prestationen har de satt ribban högt och kommer att behöva fortsätta spela på samma nivå för att nå sina mål.

Skottland står inför en tuff utmaning. De behöver snabbt återhämta sig inför sin nästa match mot Schweiz för att ha en chans att avancera från gruppen. Tränaren och spelarna kommer att behöva analysera sina prestationer och justera sin strategi för att kunna konkurrera på den internationella scenen.

Statistik tysklands herrlandslag i fotboll mot skottlands herrlandslag i fotboll

Sammanfattningsvis visar statistiken mellan Tysklands herrlandslag i fotboll och Skottlands herrlandslag i fotboll en tydlig dominans från det tyska laget. Med en vinstprocent på över 70% i deras inbördes möten är det uppenbart att Tyskland har haft övertaget. Den senaste matchen, där Tyskland vann med 5-1, är ett tydligt exempel på detta.

Tyskland fortsätter att vara en av de mest framstående nationerna inom fotboll, medan Skottland har en lång väg att gå för att återfå sin forna styrka. Med kommande matcher i sikte är det viktigt för båda lagen att fokusera på sina strategier och prestationer för att nå sina mål.