Fakta om Facebook

Facebook är en nätgemenskap, ett socialt verktyg och en av världens mest besökta webbsajter. Facebook är en Internettjänst i kategorin sociala medier. Facebook har över 300 miljoner medlemmar från hela världen och växer snabbt.

Facebook startades 2004 av en student på Harvard University och var från början endast avsedd för studenter på Harvard. 2006 blev Facebook öppet för alla.

Facebook bygger runt en microblog där användaren skriver in sin status, vad man gör just nu, tänker eller vill meddela sina vänner. En sökfunktion hjälper dig hitta vänner på Facebook och efter att en vänförfrågan accepterats kan dina vänner se vad du delar med dig av på Facebook. Du kan förutom din status dela bilder, videoklipp, länkar och virtuella gåvor.

Facebook används också till marknadsföring. Det görs både genom att företag interagerar med medlemmar för att skapa en medvetenhet om sitt varumärke och goodwill, och genom mer traditionell annonsering. Företag och organisationer kan skapa en egen ”Sida” i Facebook, en microsajt, som komplement till sin egen företagssajt, och medlemmar kan prenumerera på företagets nyheter genom att bli ett ”fan”.

En kommentar om “Fakta om Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *